Activiteiten - CD opname

Orgel CD opname in Hallum

Wij hebben op zondag 9 november een orgel-CD uitgebracht, waarop organist Jan Jansen het onlangs gerestaureerde Van Gruisen orgel in de Grote kerk te Hallum bespeelt. Dit orgel dateert evenals dat van Soest uit 1811 dateert en is ook nog Van Gruisen grootste orgel. Hiermee krijgen we dan een goede indruk hoe een van Gruisen orgel eigenlijk klinkt.

De Grote of Sint-Maartenkerk te Hallum dateert uit de twaalfde eeuw en is een rijksmonument. De verschijningsvorm van het gebouw en interieur is bijzonder fraai geworden na een volledige restauratie die voltooid werd in 2012. Niet alleen het kerkgebouw maar ook het orgel is een rijksmonument.
Het Van Gruisen orgel is gerestaureerd door de firma Bakker&Timmenga, de restauratie is in april/mei 2014 afgerond.

Organist Jan Jansen is enthousiast over dit project en heeft de muziek uitgezocht. De mensen in Hallum zijn blij verrast met de publiciteit voor hun orgel. Onze CD kunt u bestellen door € 20 over te maken op bankrekening nr. NL03 ABNA 0402 0732 66 t.n.v. Stichting Orgelfonds Oude Kerk Soest, onder vermelding van CD-Hallum, en ook uw adresgegevens.

Fotogalerij van de CD presentatie op 9 november 2014

Onze CD kunt u HIER bestellen.

Het van Gruisen orgel van Hallum