Activiteiten - CD opname

Lezing Rutger Bregman - dinsdag 8 april 19.30 uur - De Oude Kerk

Rutger Bregman in het vuur van zijn betoog. (foto Karel Nelis)

In April kwam Rutger Bregman in de Oude Kerk een lezing houden. Over zijn boek de geschiedenis van de vooruitgang waarmee hij een belangrijke prijs won. (Boekenprijs van de Vlaamse, liberale denktank Liberales) voor het beste Nederlandstalige non-fictie boek van 2013.

Rutger Bregman was op 28 maart 2013 op de televisie te gast bij Pauw en Witteman Uitzending Pauw en Witteman en op 23 februari 2014 in het VPRO programma TEGENLICHT VPRO Tegenlicht 23 feb 2014

De netto opbrengst van deze activiteit is € 725.

Op deze avond hebben een vijftigtal aanwezigen kunnen genieten van Rutger´s enthousiaste inleiding en daarna nog een geanimeerde discussie. De les die we kunnen leren uit de geschiedenis is dat we het eigenlijk nog nooit zo goed hebben gehad. Bijvoorbeeld: een dakloze nu in Amsterdam heeft en betere levensstandaard dan de gemiddelde burger in de veel geprezen Gouden Eeuw. Aan de andere kant blijkt dat we met z´n allen toch aan chronische ontevrede lijken te lijden.

Leo van Bendegem introduceert Rutger Bregman. (foto Karel Nelis)